Nieuwe van Gaal: Ronald Diepstraten heeft visie en vindt video analyse erg...

Nieuwe van Gaal: Ronald Diepstraten heeft visie en vindt video analyse erg belangrijk!

4711
0

Ook al is Ronald Diepstraten nog een zeer jonge oefenmeester, hij heeft zijn visie en mening goed op orde. Diepstraten vindt een video analist erg belangrijk. Er zijn heel veel voordelen om een video analist te hebben. Als sporter kan je jezelf terug zien! Hier kan je dan weer positieve punten en verbeterpunten uit halen. Voor je ontwikkeling is dit erg belangrijk omdat je kan zien of je vooruitgang boekt. Als trainer kan je ook ontwikkelen en verbeteren maar vooral de spelers die je beter wil maken als trainer.  Je kan ze dan feedback geven over hoe ze gepresteerd hebben. Dit kan je dan ook doen door de beelden aan de spelers te laten zien in de groep of individueel. Het zorgt er dus voor dat je acties die je geconstateerd hebt kan laten zien. De spelers pakken het sneller op als ze het visueel terug zien dan dat je het tegen ze vertelt.

Oefenmeester Diepstraten vindt samenwerking met de videoanalist erg belangrijk. Bij mijn amateur club was er een vader van een speler uit ons team die elke wedstrijd filmde. De eerste en de tweede helft had ik ontvangen, met een compilatie van de wedstrijd. Vanuit daar kon Diepstraten de oranje helden van Beek Vooruit na de wedstrijd snel zien wat er was gebeurd. Doordat de wedstrijd nog vers in mijn hoofd zat en met een snelle compilatie en beelden kon ik de speler snel helpen en iedereen die hieraan heeft mee gewerkt, heeft er een meerwaarde aan gehad. Doordat Diepstraten de beelden snel had ontvangen van zijn video analist kon hij zijn trainingen nog aanpassen met opvallende punten die hij had gezien tijdens het kijken van de beelden. Hier ben ik natuurlijk mijn video analist erg dankbaar voor.

De jongens leren er super veel van. Het moet ook niet te lang duren, maar de video analist heeft hier een goeie opbouw voor bedacht zodat de concentratie erg hoog bleef en hierdoor konden de speler op een visueel manier er veel van leren.

Diepstraten vindt het belangrijk dat er alle aandacht is als er een analyse wordt gehouden. Analyses is geen TV waarvan je lol moet hebben, je moet er beter van worden als speler en als team. Via interactie komen speler met hele goeie oplossingen, alleen in het veld lieten ze het niet zien. Maar doordat ze zelf ook na gingen denken wat beter kon in een bepaalde situatie zie je dat spelers met 2 tot 3 stappen zich verbeteren zowel op trainingen als in het veld.

Je moet zo denken, een video analist en analyses zijn een toegevoegde waarde. Als je verder kijkt dan het amateur voetbal, bijvoorbeeld bij de BVO’s werken de meeste clubs met een video analist en analyse. Tijdens mijn werkzaamheden bij NAC afgelopen seizoen hebben wij dit ook gedaan. Je ziet dat de ontwikkeling van de spelers sneller verloopt na het gebruiken van de beelden. Hoe hoger het niveau, hoe belangrijker!

Door een analyse wordt de winstkans van je team met minimaal 30-50% vergroot! Doordat spelers zich beter ontwikkelen na het zien van hun eigen spel. Hierdoor creëren de spelers stappen om de prestaties te verbeteren.  Doordat je als speler beter gaat presteren, gaat het niveau omhoog en zal het team hier profijt van hebben en natuurlijk de speler ook. De spelers zullen ook eerder snappen wat je bedoelt en daarop inspelen tijdens trainingen en wedstrijden.

Natuurlijk wil iedereen zich verbeteren en winnen. Ook als trainer is een analyse erg belangrijk voor je eigen ontwikkelingen. Als trainer wil je ook beter worden en stappen maken en jezelf ontwikkelen.  Als je jezelf terug bekijkt met de beelden hoor je en zie je bepaalde situaties die beter uitgelegd kunnen worden! Doordat ik de punten kritisch mee kan nemen in mijn leerproces weet ik als trainer dat ik het de volgende keer beter ga doen!

Al met al zorgt iedereen voor het succes. Zonder succes op te nemen zal je het succes niet kunnen zien.

Meer nieuws over Ronald Diepstraten?

 

DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER